Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy makowiec długo utrzymuje świeżość przechowowany w folii w lodówce.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8495
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 551
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8495
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 551
Składniki
Drożdze rozetrzeć z 1 łyżką cukru, ciepłym mlekiem i 100 gram mąki. Odstawić do wyrośnięcia. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka, dodać wyrośnięty rozczyn drożdżowy, sól i mąkę. Zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Każdą osobno rozwałkować i rozsmarować na tym masę makową zmieszaną z orzechami. Zwinąć ciasto w roladę i obie rolady położyć na papier do pieczenia na blaszce 35 x 25 i piec około 50 minut w 180 - 200 stopni C. Wystudzone rolady makowe polać polewą czekoladową i posypać skórką pomarańczową. SMACZNEGO!!!