Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto bez pieczenia. Inspirowane malinowa chmurka, jednak po mojemu
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Masło roztapiamy, herbatniki kruszymy i mieszamy razem. Wykładamy na spod tortownicy I wkładamy do lodówki.
Przygotowujemy galaretki. U mnie bez cukru: trudkawkowa oraz bezbarwna o smaku owoce leśne. Przygotowane z 700ml wody Galaretki mieszamy z truskawkami mrożonymi oraz jagodami i wylewamy na przygotowany spod. Wkładamy do lodówki na 2-3h aby się galaretka zsiadła.
Następnie 250ml zimnej śmietanki 36 ubijamy na sztywno, dodajemy 2 łyżki cukru pudru oraz 250g serka mascarpone.
Wszystko dokładnie mieszamy, wykładamy na ciasto i wstawiamy do lodówki na całą noc.
Kolejnego dnia wyciągamy z tortownicy ozdabiamy mini bezikami i posypujemy kakao