Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Malinowe serce rafaello"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 374
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 169
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 374
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 169
Składniki
Otwórz puszkę z mlekiem kokosowym i wyjmij łyżką gęstą śmietankę z wierzchu (woda nie będzie potrzebna). Śmietankę zmiksuj z serem mascarpone, serem ricotta, 4 łyżkami cukru pudru i łyżką likieru kokosowego. Dodaj sok malinowy, starannie wymieszaj.
Blaty biszkoptowe skrop herbatą wymieszaną z pozostałą łyżką likieru. Dwa posmaruj 1/2 kremu, ułóż je jeden na drugim i przykryj trzecim biszkoptem. Z torciku wykrój duże serce (będzie wygodnie, gdy przyłożysz do niego szablon z brystolu).
Pozostałym kremem posmaruj wierzch i boki serca. Nożem maczanym w ciepłej wodzie wygładź powierzchnię. Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni, przesyp na talerzyk i wystudź je. Obsyp nimi bo- ki tortu. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno z pozostałym cukrem pudrem i zagęstnikiem.
Przełóż ją do szprycy cukierniczej z końcówką w kształcie małej gwiazdki. Wyciśnij rozetki przy krawędzi tortu i na środku – tworząc mniejsze serce. Torcik udekoruj malinkami i ew. bezowymi ciasteczkami. Do czasu podania trzymaj go w lodówce.Źródło: Tina