Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne maślane ciasteczka pysanki zapraszam po przepis
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 323
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 732
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 37
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 323
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 732
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 37
Składniki
Mąkę z proszkiem i cukrem daje do miski wbijam jajka dodaje margarynę i śmietanę zagniatam miękkie ciasto w razie potrzeby podsypuję mąką.
Gotowe ciasto dziele na 2 części i z każdej po kolei rozwałkowuję cienki placek z którego foremka w kształcie jajka wycinam ciasteczka .Na blachę wyłożoną papierem wykladam ciasteczka i piekę 10 -15 minut w 200 stopniach bez termo obiegu na środkowej półce bez termo obiegu ,ciasteczka wyjmuje i czekam aż ostygną .
Kolorowe pisaki daje do pojemnika z gorącą woda by były płynne i łatwo sie malowało wzory na ciasteczkach . Maślane pisanki ozdabiamy rożnymi wzorami i powstają nam jadalne pisanki .Po dokładne wykonanie zapraszam na film