Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 803
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 196
Zapraszam Cię do przygotowania wyjątkowego dania, które łączy w sobie intensy...
Odsłon: 145
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 803
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 196
Zapraszam Cię do przygotowania wyjątkowego dania, które łączy w sobie intensy...
Odsłon: 145
Składniki
Do mąki pszennej wsypać cukier puder i cukier waniliowy. Dodać miękkie masło i żółtka. Składniki razem wymieszać, zagnieć ciasto i włożyć do lodówki na około 30 minut. Następnie ciastem wyłożyć wysmarowaną tłuszczem prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 180 °C. Masło rozpuścić i dodać do niego pokruszone krówki. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aby powstała jednolita masa (co jakiś czas można zdjąć z ognia i zmiksować mikserem). Ostudzone kruche ciasto polać ciepłą polewą i dowolnie udekorować. Smacznego.