Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani dzisiaj przepis na wspaniały, orzeźwiający miętowy sernik na zimno. Idealnie się sprawdzi na letnie spotkania przy kawie. Polaczenie czekolady i mięty to jedno z moich ulubionych smakowych wariantów. Wszystko to w bardzo zbalansowanych proporcjach. Polecam bardzo.
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 502
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 144
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 502
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 144
Składniki
Ciasteczka rozdrobnić w blenderze i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Tak przygotowane herbatniki wyłożyć na dno wyłożonej pergaminem tortownicy. Tortownica o średnicy 20 cm. Tak przygotowana tortownice włożyć do lodówki.
W blenderze rozdrobnić miętę wraz z sokiem z cytryny. Żelatynę zalać zimna woda i odstawić do napęcznienia.
W dużej misce za pomocą miksera wymieszać serki oraz mleko skondensowane. Następnie dodać do nich rozdrobniona miętę wraz z sokiem i skorke z cytryny, całość dobrze wymieszać.
Żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej żelatyny dodać pare łyżek masy serowej i wymieszać. Całość przelać do pozostałej masy serowej i dobrze ze soba połączyć. Tak przygotowana masę wylać na ciasteczkowy spod. Dobrze wyrównać i włożyć do lodówki na 3 godziny a najlepiej na noc. Gotowy sernik polać rozpuszczona czekolada i ozdobić listkami mięty. Smacznego!