Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto to dopiero od niedawna gości na moim stole, lecz już podbiło podniebienia. Łączy w sobie nutę tajemnicy, którą odkrywa się z każdym kęsem. Dominuje w nim zapach miodu, w tym przypadku lipowego oraz przypraw piernikowych.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29326
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2218
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29326
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2218
Składniki
Jaja z cukrem i cukrem waniliowym miksujemy. Masło z modem roztapiamy w garnku z grubym dnem, ale nie zagotowujemy. Do masy jajecznej dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika(wszystko przesiane przez sitko). Następnie wlewamy powoli masło z miodem. Dodajemy ew. bakalie. Ciasto wlewamy do tortownicy lub formy keksowej natłuszczonej i wysypanej bułką tartą. Pieczmy 50 minut w 180 stopniach.