Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miodownik z orzechami"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 42
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 178
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 42
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 178
Składniki
Polecam. Masę budyniową można jeszcze doprawić cappucino. Justyna Golarz z Dąbrowy
Margarynę roztapiam z miodem. Mąkę mieszam z sodą. Jajka ucieram z cukra mi. Wszystko razem mieszam. Ciasto dzielę na 3 części. Prze kładam do 3 blaszek z papie rem. Na jeden placek wykładam ciepły karmel orzechowy (orzechy prażę z masłem i miodem). Placki piekę ok. 20 min w 180°C na złoty kolor.
Robię masę budyniową.Odlewam 1/2 szklanki mleka. Resztę zagotowuję. Jajko i cukier miksuję na puszystą masę, dodaję odlane mleko i obie mąki. Wlewam do gotującego się mleka. Gotuję ok. minuty, aż zgęstnieje. Zimny budyń ucieram z masłem na puszystą masę.
Pierwsze ciasto smaruję karmelem z puszki, przy krywam drugim ciastem. Wy kładam masę budyniową, a na nią ciasto z karmelem orzechowym, dociskam. Przechowuję w lodówce. Najlepsze jest na drugi, trzeci dzień, gdy blaty zmiękną i zwilgotnieją.Źródło: Kobieta i życie