Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miodownik z orzechami"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10345
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 114
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1013
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10345
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 114
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1013
Składniki
Polecam. Masę budyniową można jeszcze doprawić cappucino. Justyna Golarz z Dąbrowy
Margarynę roztapiam z miodem. Mąkę mieszam z sodą. Jajka ucieram z cukra mi. Wszystko razem mieszam. Ciasto dzielę na 3 części. Prze kładam do 3 blaszek z papie rem. Na jeden placek wykładam ciepły karmel orzechowy (orzechy prażę z masłem i miodem). Placki piekę ok. 20 min w 180°C na złoty kolor.
Robię masę budyniową.Odlewam 1/2 szklanki mleka. Resztę zagotowuję. Jajko i cukier miksuję na puszystą masę, dodaję odlane mleko i obie mąki. Wlewam do gotującego się mleka. Gotuję ok. minuty, aż zgęstnieje. Zimny budyń ucieram z masłem na puszystą masę.
Pierwsze ciasto smaruję karmelem z puszki, przy krywam drugim ciastem. Wy kładam masę budyniową, a na nią ciasto z karmelem orzechowym, dociskam. Przechowuję w lodówce. Najlepsze jest na drugi, trzeci dzień, gdy blaty zmiękną i zwilgotnieją.Źródło: Kobieta i życie