Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to ktoś ładnie kiedyś napisał: "jest kilka takich przepisów, ale chciałam mieć na Smakerze swój". Więc ja chciałam mieć swojego Motylka :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 590
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2805
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14541
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 590
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2805
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14541
Składniki
Schłodzoną (przed samym ubiciem dobrze jest ją jeszcze włożyć na 5 minut do zamrażalnika) śmietanę kremówkę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy i śmietan-fixy.
Blaty biszkoptu podzielić na 2 równe części i ułożyć naprzemiennie na kształt motylka. Nasączyć alkoholem. Posmarować pierwszy blat konfiturą (dla wzbogacenia można dodać wiśnie), ubitą kremówką, zetrzeć obficie na drobnej tarce michałki (niech pokryją całą kremówkę). Lekko docisnąć. Ułożyć drugi blat i zrobić tak samo. Wyłożyć trzeci blat, posmarować ostatnią częścią kremówki, posypać delikatnie michałkami i udekorować wedle uznania. U mnie to były kolorowe żelki - taki urodzinowy kaprys ;)