Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mumie z parówek"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 92
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1179
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 92
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1179
Składniki
Każdą parówkę nakłuj na wykałaczki, aby nie popękały w piekarniku. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój w długie paski o szerokości 1 centymetra. Na górze parówki nawiń „turbanik”, zrób odstęp i owiń resztę paska dookoła kiełbaski.
Tak przygotowane parówki ułóż na blaszce. Wcześniej wyłóż ją papierem do pieczenia. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 180 °C przez 25 minut.
Z dwóch kleksów majonezu i dwóch ziarenek pieprzu zrób oczka. Mumie wyłóż na talerz i podawaj na gorąco z ketchupem lub sosem śmietanowo-czosnkowym.Źródło: Na żywo