Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 437
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 32
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 964
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 251
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37435
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 437
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 32
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 964
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 251
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37435
Składniki
Margaryne rozpuścic w garnku, dodac cukier- mieszac az do rozpuszczenia cuku.
Kakao rozrobic w wodzie i dodac do margaryny z cukrem, odlac ok poł szklanki- polewa. wszystko wystudzic!
żółtka oddzielic od bialek i dodac do margaryny z cukrem i kakao. nastepnie dodajemy proszek do pieczenia i mąke i dokladnie mieszamy- ręcznie łyżka nie mikserem!
białka ubic na sztywno i dodac do masy, wszystko delikatnie wymieszac i wylac na mała prostokątna blache. Pieć ok 30-45 min w temp 180 stopni
Wystudzonego murzynka polac polewa (krok 2) Aby urozmaicić przepis mozna do masy murzynkowej dodac drylowane wisnie, kawalki czekolady gorzkiej/ deserowej po upieczeniu przelozyc smietana i na koniec polac polewa :)