Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i tradycyjny murzynek który piekła moja mama, tym razem postanowiłam trochę go urozmaicić i dodałam do ciasta pokrojoną białą czekoladę, wierzch również polałam białą czekoladą i posypałam kolorową posypką do ciasta. Wyszło pysznie.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Jajka ubij na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj olej, mleko oraz dżem. Wymieszaj.
Mąkę przesiej z sodą, cynamonem i kakao, dodaj do ciasta i wymieszaj. Białą czekoladę pokrój drobno i dodaj do masy kakaowej.
Blachę o wymiarach 30x20 wyłóż papierem do pieczenia i przelej ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec około 40 minut lub do suchego patyczka.
Czekoladę rozpuścić ze śmietaną i polej wystudzone ciasto, wierzch posyp kolorową posypką do ciasta.
Jeśli chcesz ciasto możesz polać polewą czekoladową lub posypać cukrem puder. Ciasto również można przeciąć na pół i posmarować dżemem. Polecam.