Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i tradycyjny murzynek który piekła moja mama, tym razem postanowiłam trochę go urozmaicić i dodałam do ciasta pokrojoną białą czekoladę, wierzch również polałam białą czekoladą i posypałam kolorową posypką do ciasta. Wyszło pysznie.
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6606
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 69
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3081
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6606
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 69
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3081
Składniki
Jajka ubij na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj olej, mleko oraz dżem. Wymieszaj.
Mąkę przesiej z sodą, cynamonem i kakao, dodaj do ciasta i wymieszaj. Białą czekoladę pokrój drobno i dodaj do masy kakaowej.
Blachę o wymiarach 30x20 wyłóż papierem do pieczenia i przelej ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec około 40 minut lub do suchego patyczka.
Czekoladę rozpuścić ze śmietaną i polej wystudzone ciasto, wierzch posyp kolorową posypką do ciasta.
Jeśli chcesz ciasto możesz polać polewą czekoladową lub posypać cukrem puder. Ciasto również można przeciąć na pół i posmarować dżemem. Polecam.