Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i tradycyjny murzynek który piekła moja mama, tym razem postanowiłam trochę go urozmaicić i dodałam do ciasta pokrojoną białą czekoladę, wierzch również polałam białą czekoladą i posypałam kolorową posypką do ciasta. Wyszło pysznie.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2217
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101812
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6226
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2217
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101812
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6226
Składniki
Jajka ubij na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj olej, mleko oraz dżem. Wymieszaj.
Mąkę przesiej z sodą, cynamonem i kakao, dodaj do ciasta i wymieszaj. Białą czekoladę pokrój drobno i dodaj do masy kakaowej.
Blachę o wymiarach 30x20 wyłóż papierem do pieczenia i przelej ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec około 40 minut lub do suchego patyczka.
Czekoladę rozpuścić ze śmietaną i polej wystudzone ciasto, wierzch posyp kolorową posypką do ciasta.
Jeśli chcesz ciasto możesz polać polewą czekoladową lub posypać cukrem puder. Ciasto również można przeciąć na pół i posmarować dżemem. Polecam.