Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4992
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44921
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 538
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4992
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44921
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 538
Składniki
Biszkopty robimy podobnie-jajka z cukrem ubijamy na jednolitą masę,mieszamy z mąką,pieczemy w temp.175C przez 45 minut.Duży rant w formie o średnicy 30cm,małe piekłem w garnuszkach 0,5l.Żelatynę rozprowadzić w 1 szkl.zimnej wody,następnie w kąpieli wodnej rozpuścić,ostudzić.Śmietanę bardzo mocno schłodzić,ubić z cukrami,dodać żelatynę.Biszkopty schłodzone podzielić na 3 plastry każdy, przekładać śmietaną,schłodzić.Krem-jajka sparzyć wrzątkiem,dodać cukier,ubić.Margarynę ubić osobno,połączyć z masą jajeczną(można dodać jakiś aromat)Część kremu barwimy na różowo(sok z buraka)część na brązowo(rozpuszczona czekolada).Z rozpuszczonej czekolady robimy kontur mychy.Wypełniamy kolorowym kremem i już.
Biszkopty przykładamy do siebie na tacy a po wypełnieniu kremem będzie wyglądał jak całość.Wypełniałem kremem za pomocą rożka zwiniętego z pergaminu i metalowej końcówki(kupiłem zestaw takich końcówek w sklepie)Można biszkopty nasączyć orężadą(bez gazu).