Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7978
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 265
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 98
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2157
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 665
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7978
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 265
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 98
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2157
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 665
Składniki
Biszkopty robimy podobnie-jajka z cukrem ubijamy na jednolitą masę,mieszamy z mąką,pieczemy w temp.175C przez 45 minut.Duży rant w formie o średnicy 30cm,małe piekłem w garnuszkach 0,5l.Żelatynę rozprowadzić w 1 szkl.zimnej wody,następnie w kąpieli wodnej rozpuścić,ostudzić.Śmietanę bardzo mocno schłodzić,ubić z cukrami,dodać żelatynę.Biszkopty schłodzone podzielić na 3 plastry każdy, przekładać śmietaną,schłodzić.Krem-jajka sparzyć wrzątkiem,dodać cukier,ubić.Margarynę ubić osobno,połączyć z masą jajeczną(można dodać jakiś aromat)Część kremu barwimy na różowo(sok z buraka)część na brązowo(rozpuszczona czekolada).Z rozpuszczonej czekolady robimy kontur mychy.Wypełniamy kolorowym kremem i już.
Biszkopty przykładamy do siebie na tacy a po wypełnieniu kremem będzie wyglądał jak całość.Wypełniałem kremem za pomocą rożka zwiniętego z pergaminu i metalowej końcówki(kupiłem zestaw takich końcówek w sklepie)Można biszkopty nasączyć orężadą(bez gazu).