Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla Was przepis na słodką choinkę, która nie tylko wygląda fantastycznie i jest ozdobą świątecznego stołu, ale też smakuje wyśmienicie!
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 91
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9014
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 111
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 91
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9014
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 111
Składniki
Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, na który dajemy pierwszy płat ciasta francuskiego. Nutellę lekko podgrzewamy - tak żeby nie była zbyt gęsta, ale też zbyt lejąca - i smarujemy ciasto francuskie.
Rozwiń drugi arkusz ciasta i przykryj nim arkusz z kremem. Teraz wycinamy nożem trójkątny kształt choinki, robiąc dwa nacięcia na skos. Następnie wykonujemy około 10 nacięć z obu stron trójkąta, tak, by NIE PRZECINAŁY się one na środku. Każdy pasek okręcamy dwa, trzy lub cztery razy (w zależności od długości) i tworzymy świderki.
W misce roztrzepujemy jajko i pędzelkiem smarujemy naszą choinkę. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przed około 20 - 22 minuty, grzałka góra - dół. Upieczoną i wystudzoną choinkę posypujemy delikatnie cukrem pudrem.