Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje nadzienie jabłkowe ma wiele zastosowań. Można je wykorzystać do deserów, naleśników do jabłeczników oraz na smaczną przekąskę w cieście francuskim. Polecam
nóż, garnek, łyżka drewniana,
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 332
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 220
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2021
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 125
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 332
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 220
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2021
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 125
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. ( można również zetrzeć na tarce o dużych oczkach). Przygotowane jabłka przełożyć do garnka o grubym dnie, wlać wodę , dodać cukier i cynamon. Podsmażać na małym ogniu palnika pod przykryciem co jakiś czas mieszając aby jabłka nam się nie przypaliły. Gdy jabłka zaczną się rozgotowywać dodać mus jabłkowy, wymieszać i doprowadzić do zagotowania. Zdjąć z ognia i gotowe. Smacznego. Rada; Gdyby masa jabłkowa była za rzadka dodać 2 łyżki bułki tartej .
Jabłka obieramy , usuwamy gniazda nasienne i drobno kroimy.
Przygotowanie nadzienia.
Nadzienie jabłkowe gotowe.