Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje nadzienie jabłkowe ma wiele zastosowań. Można je wykorzystać do deserów, naleśników do jabłeczników oraz na smaczną przekąskę w cieście francuskim. Polecam
nóż, garnek, łyżka drewniana,
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 820
Polecam.
Odsłon: 1043
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 123
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 820
Polecam.
Odsłon: 1043
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 123
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. ( można również zetrzeć na tarce o dużych oczkach). Przygotowane jabłka przełożyć do garnka o grubym dnie, wlać wodę , dodać cukier i cynamon. Podsmażać na małym ogniu palnika pod przykryciem co jakiś czas mieszając aby jabłka nam się nie przypaliły. Gdy jabłka zaczną się rozgotowywać dodać mus jabłkowy, wymieszać i doprowadzić do zagotowania. Zdjąć z ognia i gotowe. Smacznego. Rada; Gdyby masa jabłkowa była za rzadka dodać 2 łyżki bułki tartej .
Jabłka obieramy , usuwamy gniazda nasienne i drobno kroimy.
Przygotowanie nadzienia.
Nadzienie jabłkowe gotowe.