Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje nadzienie jabłkowe ma wiele zastosowań. Można je wykorzystać do deserów, naleśników do jabłeczników oraz na smaczną przekąskę w cieście francuskim. Polecam
nóż, garnek, łyżka drewniana,
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1912
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 23
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 42
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1912
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 23
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 42
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. ( można również zetrzeć na tarce o dużych oczkach). Przygotowane jabłka przełożyć do garnka o grubym dnie, wlać wodę , dodać cukier i cynamon. Podsmażać na małym ogniu palnika pod przykryciem co jakiś czas mieszając aby jabłka nam się nie przypaliły. Gdy jabłka zaczną się rozgotowywać dodać mus jabłkowy, wymieszać i doprowadzić do zagotowania. Zdjąć z ognia i gotowe. Smacznego. Rada; Gdyby masa jabłkowa była za rzadka dodać 2 łyżki bułki tartej .
Jabłka obieramy , usuwamy gniazda nasienne i drobno kroimy.
Przygotowanie nadzienia.
Nadzienie jabłkowe gotowe.