Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo eleganckie. Zachwyca smakiem i wyglądem.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10345
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 114
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1013
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10345
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 114
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1013
Składniki
CIASTO JASNE: białka ubijamy z cukrem na sztywno. Zmniejszany obroty miksera i powoli wlewamy olej i ocet. Dodajemy mąkę przesiana z proszkiem i mieszamy.
CIASTO CIEMNE: żółtka i jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy olej i miksujemy na małych obrotach. Mjeszamy z mąką przemiana z proszkiem i kakao.
Ciasta wylewamy na przemian do wyłożonej pergaminem blaszki (25×35cm). Pieczemy 40-50 minut w 180° C , studzimy i przekrawamy na2 czesciczęści.
KREM: jajko i cukier miksujemy na puszysta masę , dodajemy ½ szkl. mleka i wsypujemy obydwie maki. Pozostałemleko zagotowujemy , dodajemy mmieszankę i gotujemy do zgestnienia , studzimy. Ucieramy z masłem i cappuccino na puszysty krem.
Likier mieszamy z naparem z kawy i nasaczamy biszkopty. Galaretki rozpuszczalny w 750 ml wrzątku, studzimy. Składniki polewy zagotowujemy, mieszając.
Pierwszy blat ciasta smarujemy ½ kremu. Układały biszkopty i zalewamy tezejaca galaretka. Chlodzimy do całkowitego stezenia. Nastepnie rozsmarowujemy resztę kremu , przykrywamy drugim blatem ciasta i dekorujemy polewa.