Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo eleganckie. Zachwyca smakiem i wyglądem.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1010
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1010
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Składniki
CIASTO JASNE: białka ubijamy z cukrem na sztywno. Zmniejszany obroty miksera i powoli wlewamy olej i ocet. Dodajemy mąkę przesiana z proszkiem i mieszamy.
CIASTO CIEMNE: żółtka i jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy olej i miksujemy na małych obrotach. Mjeszamy z mąką przemiana z proszkiem i kakao.
Ciasta wylewamy na przemian do wyłożonej pergaminem blaszki (25×35cm). Pieczemy 40-50 minut w 180° C , studzimy i przekrawamy na2 czesciczęści.
KREM: jajko i cukier miksujemy na puszysta masę , dodajemy ½ szkl. mleka i wsypujemy obydwie maki. Pozostałemleko zagotowujemy , dodajemy mmieszankę i gotujemy do zgestnienia , studzimy. Ucieramy z masłem i cappuccino na puszysty krem.
Likier mieszamy z naparem z kawy i nasaczamy biszkopty. Galaretki rozpuszczalny w 750 ml wrzątku, studzimy. Składniki polewy zagotowujemy, mieszając.
Pierwszy blat ciasta smarujemy ½ kremu. Układały biszkopty i zalewamy tezejaca galaretka. Chlodzimy do całkowitego stezenia. Nastepnie rozsmarowujemy resztę kremu , przykrywamy drugim blatem ciasta i dekorujemy polewa.