Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 88
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 522
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 128
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 88
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 522
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 128
Składniki
Ciasto: margarynę rozpuszczam, odstawiam. Osobno łączę wszystkie suche (mąkę, cukier, margarynę, kawę, kakao, proszek, sodę) oraz płynne (jajka, jogurt) sskładniki ciasta. Miksując, dodaję do suchych składników mieszanke margaryny, jogurtu i jajek. Gdy powstanie gładkie ciasto, przekładam je do foremki. Brązowy cukier mieszam ze zmielonymi orzechami. Posypuję ciasto. Piekę 50 minut w 180 st. C. Gdy przestygnie, wyjmuję z foremki.
Poncz: w gorącej kawie rozpuszczam puder. Grubszym szpikulcem nakłuwam ciasto i wlewam poncz. Posypuję orzechami i odstawiam na 2 godziny.