Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2793
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2793
Składniki
Ciasto: margarynę rozpuszczam, odstawiam. Osobno łączę wszystkie suche (mąkę, cukier, margarynę, kawę, kakao, proszek, sodę) oraz płynne (jajka, jogurt) sskładniki ciasta. Miksując, dodaję do suchych składników mieszanke margaryny, jogurtu i jajek. Gdy powstanie gładkie ciasto, przekładam je do foremki. Brązowy cukier mieszam ze zmielonymi orzechami. Posypuję ciasto. Piekę 50 minut w 180 st. C. Gdy przestygnie, wyjmuję z foremki.
Poncz: w gorącej kawie rozpuszczam puder. Grubszym szpikulcem nakłuwam ciasto i wlewam poncz. Posypuję orzechami i odstawiam na 2 godziny.