Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Paluszki z mąki kukurydzianej"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 258
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1151
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 113
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 258
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1151
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 113
Składniki
Zagotuj wodę. Dodaj łyżeczkę przyprawy warzywnej (np. vegety). Wsyp kaszę i gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje. Przelej masę na blachę do piekarnika, tak by tworzyła dość grubą warstwę, i zostaw do ostygnięcia.
Gdy stężeje, potnij na prostokąty, szerokości i długości standardowych paluszków rybnych. Możesz też wyciąć dowolne inne kształty foremkami do ciasteczek.
Paluszki obtaczaj w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Podawaj z sałatką z pomidorów i cebuli, posypane tartym serem.
Czas przygotowania: 30 minut (bez tężenia) Poziom: średniŹródło: TV14