Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pianka owocowa"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1074
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1074
Składniki
Jagody i porzeczki przebrać, oczyścić, umyć, osuszyć. 1/3 jagód odłożyć, resztę dokładnie zmiksować.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Rozpuścić żelatynę w odrobinie gorącej wody. Wymieszać z ubitą śmietaną. Odłożyć 1/3 masy, resztę wymieszać z jagodami zmiksowanymi i całymi.
Masę jagodową przełożyć do długiej foremki wyłożonej folią spożywczą, łyżką uformować rowek. Włożyć do lodówki.
Resztę masy śmietanowej wymieszać z porzeczkami, przykryć nią masę jagodową. Biszkopty pokruszyć i wyłożyć nimi wierzch ciasta, lekko docisnąć i wstawić na minimum 1 godzinę do lodówki.
Deser można przygotować w pucharku. Ustaw go na boku, nałóż jedną masę i schłodź ją w tej pozycji. Drugą masę nałóż już „normalnie”.Źródło: Twoje Imperium