Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki to nie tylko bałwanki, gwiazdki, czy serduszka, u nas często wykorzystujemy stempelek do ciasteczek i niczym pani na poczcie stemplujemy nasze dzieła, domową marką!
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4455
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1057
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 469
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3104
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38783
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4455
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1057
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 469
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3104
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38783
Składniki
Do garnka wlewamy miód u mnie spadziowy, dodajemy margarynę i na wolnym ogniu podgrzewamy aż się rozpuścić. Do miski dużej dajemy mąkę, sodę, kakao, jajka, przyprawę i mieszamy, następnie wlewamy przestudzony miód z tłuszczem, wyrabiamy aż ciasto stanie się gładkie, elastyczne, dajemy mu odpocząć w lodówce przez 2-3 h ... Ciasto wałkujemy na 3mm wykrawamy dowolne kształty i pieczemy partiami po 10-12 min w tem 175st. Ciasteczka te są twarde, my takie lubimy, jeśli wolicie miękkie zostawcie je na wierzchu zmiękną po 2-3 dniach.