Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki to nie tylko bałwanki, gwiazdki, czy serduszka, u nas często wykorzystujemy stempelek do ciasteczek i niczym pani na poczcie stemplujemy nasze dzieła, domową marką!
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2113
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6273
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 829
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2113
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6273
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 829
Składniki
Do garnka wlewamy miód u mnie spadziowy, dodajemy margarynę i na wolnym ogniu podgrzewamy aż się rozpuścić. Do miski dużej dajemy mąkę, sodę, kakao, jajka, przyprawę i mieszamy, następnie wlewamy przestudzony miód z tłuszczem, wyrabiamy aż ciasto stanie się gładkie, elastyczne, dajemy mu odpocząć w lodówce przez 2-3 h ... Ciasto wałkujemy na 3mm wykrawamy dowolne kształty i pieczemy partiami po 10-12 min w tem 175st. Ciasteczka te są twarde, my takie lubimy, jeśli wolicie miękkie zostawcie je na wierzchu zmiękną po 2-3 dniach.