Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88284
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 44
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88284
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 44
Składniki
Podgrzej miód z cukrem i przyprawami. Ostudź. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, dodaj miód z przyprawami, masło i jajko. Wyrób ciasto, uformuj kulę i odstaw na 30 minut do lodówki.
Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 1/2 centymetra i wykrawaj foremkami pierniczki. Piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ostygną, udekoruj lukrem.Źródło: Show