Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 76
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1144
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 446
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15437
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 76
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1144
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 446
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15437
Składniki
Miód podgrzać z cukrem i przyprawą do piernika. Odstawić na bok.
Do miski wrzucić mąkę, sodę, jajko, miękkie masło i lekko ciepły miód. Dokładnie zagnieść ciasto. Ciasto wałkować na grubość ok 3-4mm. Wykrojone pierniczki układać na blasze wyłożoną papierem do pieczenia w dużych odstępach (pierniczki bardzo rosną).
Pierniczki włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, góra-dół i piec ok 6min. Pierniczki zostawić na chwilę do ostygnięcia (są bardzo miękkie).