Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19787
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2923
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4040
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19787
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2923
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4040
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Składniki
Miód podgrzać z cukrem i przyprawą do piernika. Odstawić na bok.
Do miski wrzucić mąkę, sodę, jajko, miękkie masło i lekko ciepły miód. Dokładnie zagnieść ciasto. Ciasto wałkować na grubość ok 3-4mm. Wykrojone pierniczki układać na blasze wyłożoną papierem do pieczenia w dużych odstępach (pierniczki bardzo rosną).
Pierniczki włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, góra-dół i piec ok 6min. Pierniczki zostawić na chwilę do ostygnięcia (są bardzo miękkie).