Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 159
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3026
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4009
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 806
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 159
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3026
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4009
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 806
Składniki
Miód podgrzać z cukrem i przyprawą do piernika. Odstawić na bok.
Do miski wrzucić mąkę, sodę, jajko, miękkie masło i lekko ciepły miód. Dokładnie zagnieść ciasto. Ciasto wałkować na grubość ok 3-4mm. Wykrojone pierniczki układać na blasze wyłożoną papierem do pieczenia w dużych odstępach (pierniczki bardzo rosną).
Pierniczki włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, góra-dół i piec ok 6min. Pierniczki zostawić na chwilę do ostygnięcia (są bardzo miękkie).