Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierniczki na choinkę"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 287
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1239
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 287
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1239
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
Cukier skarmelizuj i dodaj 3 łyżki wody.
Do drugiego rondelka włóż margarynę, miód oraz przyprawy. Całość rozpuść.
Połącz mąkę z jajkiem, sodą, śmietaną, schłodzonym karmelem i masą z margaryny.
Ciasta wyrób, podsyp mąką i rozwałkuj. Wytnij foremką kształty i wstaw je na blaszce do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz ok. 10 minut.
Czas przygotowania: 60 min Ilość kalorii na 1 porcję: 80 Stopień trudności: łatweŹródło: Telemax