Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapachniało świętami :) --> a tak poważnie: proste, tanie, szybkie i smaczne ciacho....
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67590
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1871
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67590
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1871
Składniki
Mieszamy olej z cukrem, następnie dodajemy kwaśne mleko i resztę składników- mąkę przesiewamy i delikatnie mieszamy całość. Powstałe ciasto przelewamy na blachę i pieczemy ok. 40min w 180*C. Po ostygnięciu polewamy polewą. * przed dodaniem rodzynek sparzmy je wrzątkiem ;)