Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piernik herbaciany"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 923
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 923
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Ciasto: herbatę zalej szklanką wrzącej wody, ostudź. Jajka ubij z cukrem. Dodaj olej, herbatę i miód, ubij. Dodaj resztę składników, wymieszaj.
Ciastem napełnij dużą tortownicę (natłuszczoną, posypaną wiórkami kokosowymi). Piecz 40 min w 180°C. Ostudź, przekrój na dwa placki.
Masa: żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki gorącej wody, ostudź. Śmietankę ubij z cukrem pudrem, dodaj mascarpone, cynamon i żelatynę, wymieszaj.
Masą przełóż placki, ewentualnie pomiędzy masę włóż upieczone ciasto francuskie.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie