Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piernik herbaciany"
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 75
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 298
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 75
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 298
Składniki
Ciasto: herbatę zalej szklanką wrzącej wody, ostudź. Jajka ubij z cukrem. Dodaj olej, herbatę i miód, ubij. Dodaj resztę składników, wymieszaj.
Ciastem napełnij dużą tortownicę (natłuszczoną, posypaną wiórkami kokosowymi). Piecz 40 min w 180°C. Ostudź, przekrój na dwa placki.
Masa: żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki gorącej wody, ostudź. Śmietankę ubij z cukrem pudrem, dodaj mascarpone, cynamon i żelatynę, wymieszaj.
Masą przełóż placki, ewentualnie pomiędzy masę włóż upieczone ciasto francuskie.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie