Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto na Święta Bożego Narodzenia
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30438
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2256
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30438
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2256
Składniki
Margarynę ucieramy razem z cukrem i żółtkami, dodajemy powidła. Gdy uzyskamy jednolitą masę dodajemy na zmiane po 1 łyżce mąki( wymiaszanej z sodą i przyprawą do piernika) i mleka.Na sam koniec dajemy ubitą pianę z 2 białek oraz orzechy i miód.
Ciasto przelewamy do foremki(25x30) i pieczemy ok. 55 minut w temp 170*