Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto na Święta Bożego Narodzenia
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 271
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 271
Składniki
Margarynę ucieramy razem z cukrem i żółtkami, dodajemy powidła. Gdy uzyskamy jednolitą masę dodajemy na zmiane po 1 łyżce mąki( wymiaszanej z sodą i przyprawą do piernika) i mleka.Na sam koniec dajemy ubitą pianę z 2 białek oraz orzechy i miód.
Ciasto przelewamy do foremki(25x30) i pieczemy ok. 55 minut w temp 170*