Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo użycie miodu pitnego to ciekawe rozwiązanie. Postanowiłam wykorzystać aromat i smak miodu pitnego w pierniku. Ciasto dzięki temu zyskało niecodzienny smak. Piernik z miodem pitnym jest to wypiek, który można przygotować kilka dni wcześniej, nie traci na swojej świeżości. Polecam !
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336573
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3328
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422396
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2357
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336573
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3328
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422396
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2357
Składniki
Jajka wraz z cukrem i miodem ubić na sztywno. Dodać olej i miód pitny. Do masy dodać mąkę, przyprawę i proszek do pieczenia. Miksować. Ciasto przelać do formy keksowej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.
Zapraszam do mojego bloga !