Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i prosty sposób, aby poczuć święta !
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2218
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9322
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1784
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2218
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9322
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1784
Składniki
W jednej misce połączyć: mąkę, kakao, sodę proszek do pieczenia, cukier oraz przyprawę do piernika, całość lekko wymieszać.
W drugiej misce połączyć produkty płynne: olej, jogurt naturalny oraz jajko, całość delikatnie wymieszać trzepaczką.
Produkty sypkie wsypać do płynnych całość wymieszać łyżką. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, do każdej nałożyć ciasto do wysokości 3/4 foremki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 min.
Śmietankę ubić, w miseczce połączyć cukier puder, fixy oraz barwnik spożywczy, dodać pod koniec ubijania śmietanki. Muffinki wyciągnąć ostudzić i udekorować bitą śmietanką i posypką.