Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i prosty sposób, aby poczuć święta !
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19644
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 207
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19644
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 207
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Składniki
W jednej misce połączyć: mąkę, kakao, sodę proszek do pieczenia, cukier oraz przyprawę do piernika, całość lekko wymieszać.
W drugiej misce połączyć produkty płynne: olej, jogurt naturalny oraz jajko, całość delikatnie wymieszać trzepaczką.
Produkty sypkie wsypać do płynnych całość wymieszać łyżką. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, do każdej nałożyć ciasto do wysokości 3/4 foremki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 min.
Śmietankę ubić, w miseczce połączyć cukier puder, fixy oraz barwnik spożywczy, dodać pod koniec ubijania śmietanki. Muffinki wyciągnąć ostudzić i udekorować bitą śmietanką i posypką.