Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne rurki z nadzieniem budyniowym ,które zasmakują każdemu :)
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1477
Polecam.
Odsłon: 260
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 75
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 263
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1477
Polecam.
Odsłon: 260
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 75
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 263
Składniki
Margarynę zamrożoną zetrzeć na tarce jarzynówce lub pokroić na mąkę. Posiekać z mąką. Powoli wlewać piwo i zagniatać. Rozwałkować placek i pokroić w paski. Owijać na specjalne foremki metalowe do rurek. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut, wszystko zależy jak szybko się nagrzewa piekarnik i jaką ma moc. Rurki pieczemy najlepiej na leżąco ładnie się zarumienią. Z tego przepisu wychodzi mi zawsze 30 rurek.
Masa budyniowa: 1,5 szklanki mleka zagotować z cukrami. Resztę mleka wymieszać z żółtkami i mąką i wlać na gotujące się mleko i mieszając ugotować budyń. Utrzeć margarynę i dodawać po łyżce wystudzonego budyniu.
Gdy tylko krem się przestudzi możemy za pomocą rękawa lub szprycki kuchennej nadziewać krem. Na wierzch posypać wszystkie rurki cukrem pudrem. Smacznego.