Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla tych, którzy lubią kokosowe wariacje. przepis mojej koleżanki.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44657
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182092
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 248
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44657
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182092
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 248
Składniki
BISZKOPT: Białka ubić na sztywno, dodać cukier /1,5 szklanki/, żółtka, olej, mąkę /1,5 szklanki/, kakao, proszek do pieczenia. Piec ok 40 min.
MASA: Szklankę mleka zagotować z cukrem /0,5 szklanki/ i cukrem waniliowym. Do drugiej szkl. mleka dodać kokos i mąkę /3 łyżki/, wymieszać wlać na gotujące mleko z cukrem. Margarynę utrzeć, dodać ostudzony budyń kokosowy.
Placek przekroić na pół, posmarować dżemem, na to masa i druga część placka. Na górę dżem i masa. Posypać kakao lub startą czekoladą.
SMACZNEGO!