Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla tych, którzy lubią kokosowe wariacje. przepis mojej koleżanki.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 217
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 359
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 217
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 359
Składniki
BISZKOPT: Białka ubić na sztywno, dodać cukier /1,5 szklanki/, żółtka, olej, mąkę /1,5 szklanki/, kakao, proszek do pieczenia. Piec ok 40 min.
MASA: Szklankę mleka zagotować z cukrem /0,5 szklanki/ i cukrem waniliowym. Do drugiej szkl. mleka dodać kokos i mąkę /3 łyżki/, wymieszać wlać na gotujące mleko z cukrem. Margarynę utrzeć, dodać ostudzony budyń kokosowy.
Placek przekroić na pół, posmarować dżemem, na to masa i druga część placka. Na górę dżem i masa. Posypać kakao lub startą czekoladą.
SMACZNEGO!