Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawe i smaczne ciasto - idealne do popołudniowej kawki np. w niedzielę ;)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4436
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417512
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4436
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417512
Składniki
Jogurt naturalny oraz jajka ogrzewamy do temperatury pokojowej. Porzeczki myjemy i osuszamy lub odmrażamy i osuszamy.
Ubijamy jajka z cukrem waniliowym i tym zwykłym. Dodajemy wcześwniej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Miksujemy. Następnie dolewamy olej i jogurt. Znów miksujemy, lecz na małych obrotach miksera.
Kruszonka: Ucieramy mąkę z zimnym masłem oraz cukrem. Potem wkładamy to na chwilę na lodówki.
Gotowe ciasto wlewamy do korytka, posypujemy porzeczkami i wcześniej zrobioną kruszonką. Pieczemy w 180 stopiniach C przez około 35 minut.