Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe Mikołaje, bombki i podobne słodycze z czekolady które po świętach pozostają postanowiłam wykorzystać w bloku. Bloku już prawie nie ma , a i ze słodyczami zrobiłam porządek.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15623
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4699
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 368
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2899
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15623
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4699
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 368
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2899
Składniki
Masło ,cukier , kakao , mleko i słodycze wkładam do garnka i podgrzewam ciągle mieszając .
Kiedy wszystkie składniki się połączą zdejmuję garnek , wsypuję mleko w proszkui energicznie mieszam.
Na koniec dodaję orzechy włoskie , jeszcze raz mieszam .Wykładam na blachę keksówkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Dokładnie dociskam i umieszczam w lodówce na min. 2 godz.Ja poukładałam jeszcze orzechy na wierzchu.Można dodać herbatniki i inne dodatki , jednak ten blok miał być typowo orzechowy.