Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, bardzo puszyste i lekko wilgotne ciasto na kefirze z jabłkami na dużą blachę, możesz dodać dowolne owoce również mrożone. Ciasto sprawdzi się na każdą okazję.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 34
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 78
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2815
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4178
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 34
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 78
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2815
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4178
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienie i pokrój na ósemki. Włóż do miseczki, posyp cynamonem, wymieszaj i odstaw.
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym.
Dodaj olej, kefir oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz soda, delikatnie wymieszaj. Na koniec dodaj aromat waniliowy.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto, na wierzch ułóż jabłka lekko dociskając.
Piekarnik nagrzej do temperatury 180 st i wstaw ciasto. Piec około 35-40 minut lub do suchego patyczka.
Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem puder.
Do ciasta zamiast jabłek możesz dodać gruszki lub inne owoce świeże lub mrożone np. maliny, śliwki czy borówki. Polecam.