Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, bardzo puszyste i lekko wilgotne ciasto na kefirze z jabłkami na dużą blachę, możesz dodać dowolne owoce również mrożone. Ciasto sprawdzi się na każdą okazję.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4936
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 113
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4936
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 113
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienie i pokrój na ósemki. Włóż do miseczki, posyp cynamonem, wymieszaj i odstaw.
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym.
Dodaj olej, kefir oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz soda, delikatnie wymieszaj. Na koniec dodaj aromat waniliowy.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto, na wierzch ułóż jabłka lekko dociskając.
Piekarnik nagrzej do temperatury 180 st i wstaw ciasto. Piec około 35-40 minut lub do suchego patyczka.
Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem puder.
Do ciasta zamiast jabłek możesz dodać gruszki lub inne owoce świeże lub mrożone np. maliny, śliwki czy borówki. Polecam.