Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne ciasto z truskawkami które przygotujesz w ciągu kilku minut, wilgotne i puszyste idealne na różne okazje , możesz użyć dowolnych owoców .
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
Truskawki opłucz , osusz na sicie i usuń szypułki .
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym około 8 minut , wlej sok z cytryny, olej oraz mleko.
Mąkę przesiej z proszkiem oraz sodą , dodaj do ciasta i wymieszaj do połączenia składników .
Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i przelej ciasto , na wierzch ułóż pokrojone truskawki . Piec około 35 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka . Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem .