Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste ciasto z jabłkami przygotujesz w mgnieniu oka. Nie musisz zagniatać kruchego ciasta, wystarczy, że wymieszasz ze sobą mąkę, cukier oraz mleko. Powstałą masą zalejesz jabłka i upieczesz. Przepis jest idealny dla zabieganych.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19357
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1739
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232202
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19357
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1739
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232202
Składniki
Jabłka umyj i pokrój na mniejsze kawałki.
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier, pastę waniliową i mleko. Całość dokładnie wymieszaj za pomocą rózgi.
Masło rozpuść i wylej na dno naczynia żaroodpornego. Wyłóż jabłka, posyp cynamonem i zalej wcześniej przygotowanym ciastem.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza z włączonym termoobiegiem przez 45 minut.