Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo łatwe do zrobienia. Na stole wygląda bardzo efektownie ;)
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Biszkopt - Białka ubić, dodając cukier(szkl.). Gdy będzie ubite dodajemy kolejno żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlać na blache wysmarowaną masłem, posypaną bułką tartą lub z papierem do pieczenia. Piec ok 30-40min temp. 170stopni
Brzozkwinie zmiksować wraz z sokiem. Rozpuścić 4łyżeczki żelatyny w wodzie i dolać do brzoskwiń, wymieszać. Mase wlać na biszkopt i wsadzić do lodówki.
Jogurt naturalny wymieszać z 4 łyżkami cukru, dolać żelatyne (4 łyżeczki) wymieszaną z wodą. Wlać na mase brzoskwiniową.
Odrazu na góre położyć herbatniki.
Czekolade roztopić z niewielką ilością mleka w rondelku, wylać na herbatniki i wstawić do lodówki.
Zamiast herbatników na góre można dać garaletkę.