Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo łatwe do zrobienia. Na stole wygląda bardzo efektownie ;)
Szybka i smaczna
Odsłon: 13922
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 38
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10273
Szybka i smaczna
Odsłon: 13922
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 38
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10273
Składniki
Biszkopt - Białka ubić, dodając cukier(szkl.). Gdy będzie ubite dodajemy kolejno żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlać na blache wysmarowaną masłem, posypaną bułką tartą lub z papierem do pieczenia. Piec ok 30-40min temp. 170stopni
Brzozkwinie zmiksować wraz z sokiem. Rozpuścić 4łyżeczki żelatyny w wodzie i dolać do brzoskwiń, wymieszać. Mase wlać na biszkopt i wsadzić do lodówki.
Jogurt naturalny wymieszać z 4 łyżkami cukru, dolać żelatyne (4 łyżeczki) wymieszaną z wodą. Wlać na mase brzoskwiniową.
Odrazu na góre położyć herbatniki.
Czekolade roztopić z niewielką ilością mleka w rondelku, wylać na herbatniki i wstawić do lodówki.
Zamiast herbatników na góre można dać garaletkę.