Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekładaniec z powidłami"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 299
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1290
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 126
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 299
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1290
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 126
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem za pomocą miksera. Dodaj przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika i wymieszaj. Dolej miód, olej oraz 1/3 powideł. Dokładnie zmiksuj.
Powstałą masę wylej do foremki keksowej wysmarowanej olejem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 50 min w 180oC. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
Wystudzone ciasto przekrój wzdłuż na 3 równe części. Pierwszą warstwę posmaruj połową pozostałych powideł, połóż kolejny blat ciasta i posmaruj resztą powideł. Nałóż ostatnią warstwę i posyp cukrem pudrem lub udekoruj polewą czekoladową i bakaliami.Źródło: Takie jest życie