Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyprawy z twarogiem. prosty przepis
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 171
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 24
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 171
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 24
Składniki
Drobno posiekaj masło i zmielić z cukrem, jajkiem, śmietaną. Dodajemy tę masę do mąki. Dodać wanilinę, proszek do pieczenia, zagnieść ciasto i odstawić na 10 minut. Gotowanie nadzienia: twarożek połączyć z żółtkiem, mąką, cukrem. Z ciasta formujemy okrągłe ciasta, nakładamy nadzienie twarogowe i przykrywamy. Soki smarujemy żółtkiem jaja. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.