Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ptasie mleczko z galaretką"
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 219
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 219
Składniki
Żelatynę rozpuść w pół litra wody. Rozlej na 3 części.
Kolor I: 3 żółtka utrzyj z 3 łyżkami cukru. Dodaj pianę z 2 białek i jedną część żelatyny.
Kolor II: tak samo, jak w kolorze I, dodając 3 łyżki kakao.
Kolor III: śmietanę ubij z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, dodając pianę z 2 białek i ostatnią część żelatyny.
Na spód blaszki wylej masę I i odczekaj, aż zgęstnieje. Po chwili nałóż masę II i III.
Na sam wierzch wylej stygnącą galaretkę. Deser schłodź.Źródło: Kurier TV