Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pucharek malinowo-rumowy"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 422
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12190
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 82
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 422
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12190
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 82
Składniki
Maliny oczyść. 15 dag malin włóż do rondelka, dodaj rum, posyp cukrem do smaku. Duś na małym ogniu, aż woda wyparuje, a masa będzie miała konsystencję konfitury. Ostudź.
Dwa biszkopty pokrusz, wsyp do dwóch pucharków. Wyłóż masę malinową, posyp połową odłożonych malin.
Kawę zaparz w łyżce wrzątku. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Wlej kawę, dobrze wymieszaj. Krem przełóż do szprycy, wyciśnij na maliny. Udekoruj pozostałymi malinami i biszkoptami.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>
czas przygotowania 25 min, ilość porcji 2, cena za porcję 3 złŹródło: Chwila dla Ciebie