Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pulchne paluszki drożdżowe"
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 106
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 67
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 43
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 84
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 106
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 67
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 43
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 84
Składniki
Drożdże utrzyj z cukrem i śmie taną. Odstaw na kwadrans. Mąkę, smalec, jajka i rozczyn drożdżowy zagnieć na miękkie ciasto.
Ciasto rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy. Pokrój w długie paski o boku 8 cm. Posmaruj marmoladą. Zwiń rulonik (3-4 warstwy), odetnij. W ten sposób przygotuj resztę paluszków. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 30 min w 180°C. Oprósz cukrem pudrem.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Siwulska z Jasienicy Rosielnej</strong>
czas przygotowania 55 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie