Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pulchne paluszki drożdżowe"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
Drożdże utrzyj z cukrem i śmie taną. Odstaw na kwadrans. Mąkę, smalec, jajka i rozczyn drożdżowy zagnieć na miękkie ciasto.
Ciasto rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy. Pokrój w długie paski o boku 8 cm. Posmaruj marmoladą. Zwiń rulonik (3-4 warstwy), odetnij. W ten sposób przygotuj resztę paluszków. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 30 min w 180°C. Oprósz cukrem pudrem.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Siwulska z Jasienicy Rosielnej</strong>
czas przygotowania 55 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie