Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki jest bardzo puszysty. Dość mocno wyrasta więc należy użyć wysokiej tacki np. tortownicy o wymiarach 34x24cm.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31255
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31255
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Składniki
Na dnie tortownicy położyć papier do pieczenia. Nie smarować boków tortownicy. W misce zmiksować składniki na ciasto o rosmarować je na dnie blaszki. Potem składniki masy serowej połączyć mikserem. Białka ubić na sztywną pianę ( dodać szczyptę soli), oraz dodając w trakcie ubijania stopniowo cukier. Białka i cukier ubić na sztywną pianę. Dodać ją do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką drewnianą.
Gotową masę wyłożyć do blaszki i wstawić do piekarnika na 55-60 minut. Upieczony sernik zostawić do wystudzenia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Przed podaniem oprószyć sernik cukrem pudrem.