Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rabarbarowe babeczki"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2790
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2790
Składniki
Drożdże rozrób w ciepłym mleku z łyżeczką cukru i mąki. Odstaw na 15 minut. Jaja ubij z cukrem. Dodaj mąkę, masło, wyrośnięte drożdże i sól. Wyrabiaj, aż ciasto będzie odklejać się od naczynia. Odstaw do wyrośnięcia.
Wszystkie posypki połącz i zagnieć razem. Powinna być krucha, ale z małymi wyraźnymi grudkami ciasta.
Rabarbar umyj, osusz i pokrój w dużą kostkę.
Foremki do babeczek wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papilotkami. Do każdej włóż kulkę ciasta. Powinna sięgać 3/4 wysokości foremki. Wysyp kawałki rabarbaru i posypkę.
Piecz przez ok. 15 w temperaturze 190°C.
350 kcalŹródło: Takie jest życie