Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rabarbarowe babeczki"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1064
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 129
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1064
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 129
Składniki
Drożdże rozrób w ciepłym mleku z łyżeczką cukru i mąki. Odstaw na 15 minut. Jaja ubij z cukrem. Dodaj mąkę, masło, wyrośnięte drożdże i sól. Wyrabiaj, aż ciasto będzie odklejać się od naczynia. Odstaw do wyrośnięcia.
Wszystkie posypki połącz i zagnieć razem. Powinna być krucha, ale z małymi wyraźnymi grudkami ciasta.
Rabarbar umyj, osusz i pokrój w dużą kostkę.
Foremki do babeczek wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papilotkami. Do każdej włóż kulkę ciasta. Powinna sięgać 3/4 wysokości foremki. Wysyp kawałki rabarbaru i posypkę.
Piecz przez ok. 15 w temperaturze 190°C.
350 kcalŹródło: Takie jest życie