Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyszło pyszne, niesamowicie delikatne. Połączenie kremu, kajmaku i wiórków kokosowych to jest to co tygrysy lubią najbardziej. Pycha!
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1849
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3879
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 252
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 170
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 154
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1849
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3879
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 252
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 170
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 154
Składniki
Z litra mleka odlać 600 ml i podgrzać w garnku. Pozostałą część mleka połączyć z mąką pszenną, ziemniaczaną i cukrem, wszystko dokładnie wymieszać . Gotową masę przełożyć do ciepłego mleka i gotować na małym ogniu cały czas mieszając do momentu aż się utworzy gęsta masa budyniowa. Gotową masę wystudzić a następnie dodać stopniowo do niej margarynę cały czas miksując. Gdy oba składniki się dobrze połączą, dodać połowę wiórków kokosowych i wszystko wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nim bardzo blisko siebie herbatniki. Na ułożoną warstwę z herbatników rozsmarować ½ puszki masy kajmakowej, przykryć kolejną warstwą herbatników i czynność powtórzyć do wyczerpania się składników. Na wierzch herbatników wyłożyć masę budyniową i całość posypać pozostałą ilością wiórków kokosowych. Gotowe ciasto wstawić na 3 godziny do lodówki przed podaniem.