Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyszło pyszne, niesamowicie delikatne. Połączenie kremu, kajmaku i wiórków kokosowych to jest to co tygrysy lubią najbardziej. Pycha!
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 830
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 830
Składniki
Z litra mleka odlać 600 ml i podgrzać w garnku. Pozostałą część mleka połączyć z mąką pszenną, ziemniaczaną i cukrem, wszystko dokładnie wymieszać . Gotową masę przełożyć do ciepłego mleka i gotować na małym ogniu cały czas mieszając do momentu aż się utworzy gęsta masa budyniowa. Gotową masę wystudzić a następnie dodać stopniowo do niej margarynę cały czas miksując. Gdy oba składniki się dobrze połączą, dodać połowę wiórków kokosowych i wszystko wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nim bardzo blisko siebie herbatniki. Na ułożoną warstwę z herbatników rozsmarować ½ puszki masy kajmakowej, przykryć kolejną warstwą herbatników i czynność powtórzyć do wyczerpania się składników. Na wierzch herbatników wyłożyć masę budyniową i całość posypać pozostałą ilością wiórków kokosowych. Gotowe ciasto wstawić na 3 godziny do lodówki przed podaniem.