Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z wiórkami kokosa. Ten kto zna, ten uwielbia!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 217
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 357
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 217
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 357
Składniki
Biszkopt Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy sól i ubijamy na sztywną pianę, następnie wsypujemy cukier i miksujemy. Dodajemy stopniowo żółtka i olej. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlewamy do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Ciasto pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto studzimy i dzielimy na dwie równe części.
Krem: Dodajemy mleko, mąkę, cukier i gotujemy, szybko mieszając. Po wystudzeniu utrzeć margarynę i dodawać stopniowo budyń.
Posypka: Masło przekładamy do rondla. Dodajemy cukier i rozpuszczamy. Wsypujemy wiórki i smażymy, aż wiórki ładnie się przyrumienią. Studzimy. Posypujemy wierzch ciasta.