Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z wiórkami kokosa. Ten kto zna, ten uwielbia!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 121
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31280
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 121
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31280
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Składniki
Biszkopt Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy sól i ubijamy na sztywną pianę, następnie wsypujemy cukier i miksujemy. Dodajemy stopniowo żółtka i olej. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlewamy do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Ciasto pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto studzimy i dzielimy na dwie równe części.
Krem: Dodajemy mleko, mąkę, cukier i gotujemy, szybko mieszając. Po wystudzeniu utrzeć margarynę i dodawać stopniowo budyń.
Posypka: Masło przekładamy do rondla. Dodajemy cukier i rozpuszczamy. Wsypujemy wiórki i smażymy, aż wiórki ładnie się przyrumienią. Studzimy. Posypujemy wierzch ciasta.