Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z wiórkami kokosa. Ten kto zna, ten uwielbia!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 141
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4325
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11739
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6712
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5553
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13830
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 141
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4325
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11739
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6712
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5553
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13830
Składniki
Biszkopt Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy sól i ubijamy na sztywną pianę, następnie wsypujemy cukier i miksujemy. Dodajemy stopniowo żółtka i olej. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlewamy do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Ciasto pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto studzimy i dzielimy na dwie równe części.
Krem: Dodajemy mleko, mąkę, cukier i gotujemy, szybko mieszając. Po wystudzeniu utrzeć margarynę i dodawać stopniowo budyń.
Posypka: Masło przekładamy do rondla. Dodajemy cukier i rozpuszczamy. Wsypujemy wiórki i smażymy, aż wiórki ładnie się przyrumienią. Studzimy. Posypujemy wierzch ciasta.