Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada biszkoptowa"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 287
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1237
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 287
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1237
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj śmietanę. Wsyp mąkę, wymieszaj łyżką.
Białka ubij ze szczyptą soli. Delikatnie przełóż do masy z żółtek, wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, wyłóż masę, wyrównaj powierzchnię. Piecz 15 minut w temp. 180°C.
Na desce rozłóż lnianą ścierkę, posyp ją przesianym cukrem pudrem. Formę ułóż do góry dnem, wyłóż ciasto na ścierkę, usuń papier. Zwiń je wraz ze ścierką w roladę wzdłuż dłuższego boku, odstaw do wystudzenia.
Roladę rozwiń, usuń ścierkę, nałóż grubą warstwę konfitury. Roladę zwiń, wstaw do lodówki na 2 godziny.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień