Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i prosta w wykonaniu rolada biszkoptowa na pewno każdemu zasmakuje polecam .
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2198
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 258
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2198
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 258
Składniki
Galaretki 2 różne rozpuszczam każdą w innej misce w 1,5 skl świeżo zagotowanej wody ,mieszam by się rozpuściły ,najlepiej zrobić to na noc w dzień wcześniej jak mamy robić ciasto by dobrze zastygły przez noc., nie wstawiamy gorących do lodówki tylko gdy już ostygną.
Białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli dodaję cukier i po 1 żółtku nadal ubijam następnie dodaję sypkie składniki ,jak chcę brązową roladę kakao a jak nie pomijam .Ciasto wylewam na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia ma być cienka warstwa ciasta ,i piekę w nagrzanym do 200 stopni piekarniku 20 minut na środkowej półce bez termo obiegu
Upieczony cienki biszkopt wykładam na papier wysypany cukrem pudrem by się nie przykleił papierem na którym się piekl do góry ,następnie ściągam papier na którym był pieczony
Razem z papierem zwijam gorący biszkopt w roladę u mnie 2 sztuki i zostawiam w tym papierze do całkowitego ostygnięcia
Do miski daję śmietanę serek i cukier puder ubijam na sztywną masę
Galaretki wyciągam z lodówki i kroję w kostkę
Ostudzony biszkopt rozwijam z papieru przekładam masą z bitej śmietany na nią wykładam pokrojoną w kostkę galaretkę i zawijam w roladę łączenie daję na spód i posypuję cukrem pudrem .
Gotowe rolady wstawiam do schłodzenia do lodówki i można się zajadać życzę smacznego .jeśli chcecie zrobić 2 rolady jak u mnie upieczcie 2 placki czyli listę składników podanych w przepisie trzeba podwoić .po dokładne instrukcje wykonania zapraszam na film poniżej