Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada gryczana"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
Mleko zagotuj. Wsyp kaszę, przykryj, gotuj na małym ogniu, aż wchłonie mleko. Ostudź. Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj do miękkości. Odcedź, ostudź.
Przeciśnij przez praskę. Dodaj twarożek, wbij jajka, dodaj kaszę, wymieszaj. Masło stop, wlej do masy, przypraw do smaku solą i pieprzem, wyrób. Z masy uformuj wałek, owiń papierem do pieczenia. Ułóż na blasze, wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 45 min w 180°C.
Sos: grzyby rozmroź. Cebule obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na maśle. Dodaj grzyby, duś ok. 20 min, ewentualnie podlej wodą. Wlej śmietanę, zagotuj, przypraw. Roladę pokrój na plastry, polej sosem grzybowym.
<strong>Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie