Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada biszkoptowa z pysznym kremem z kawałkami truskawek.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 764
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424959
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10689
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336967
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 764
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424959
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10689
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336967
Składniki
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, następnie dodać żółtka i po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem. Wymieszać. Piec w temp 180 stopni przez ok. 7 min. Gorący biszkopt wyłożyć na lnianą ściereczkę i zwinąć w roladę. Zostawić do wystygnięcia. Jest to przepis na kwadratową blachę z piekarnika.
Masa: Galaretki rozpuścić w 1 szkl gorącej wody. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. dodać tężejącą galaretkę i wymieszać. Masę nałożyć na biszkopt. Można dodać świeże, pokrojone na mniejsze części truskawki. Roladę zwinąć szczelnie w folię aluminiową i wstawić do lodówki.