Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada z kremem waniliowym i czekoladowym"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 362
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 162
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 362
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 162
Składniki
Ubij białka, dodaj cukier i żółtka. Wsyp suche, wymieszaj. Dodaj startą czekoladę. Ciasto piecz 15 minut w temp. 180°C. Gorące ciasto połóż na ścierce, posypanej cukrem. Zwiń w roladę razem ze ścierką wzdłuż dłuższego boku i wystudź.
Śmietanę ubij z serkiem i cukrem. Żurawinę posiekaj, wymieszaj z kremem. Posmaruj roladę, zwiń. Śmietanę podgrzej z czekoladą. Udekoruj ciasto, robiąc rowki.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień